Jezelf bevrijden van irritatie en boosheid

Jezelf bevrijden van irritatie en boosheid

“Ben je boos, pluk een roos, zet hem op je hoed, dan ben je morgen weer goed.”

Ken je deze zin nog van vroeger of gebruik je hem zelf ook wel eens? Boosheid is veelal een emotie die we liever niet ervaren. Niet bij onszelf en ook niet bij onze kinderen. Voel jij nog wel eens boosheid? Of voel je het en heb je er vervolgens een oordeel over?

Door het weg te stoppen en/ of af te keuren identificeer je je met je denken, het is als het ware een overlevingsmechanisme die je afhoudt van het volledig aanwezig zijn in het hier en nu. Het houdt je weg bij het zijn van wie je werkelijk bent, je essentie. Tegelijkertijd is het continu er laten zijn van boosheid en irritatie een teken dat je behoeften niet worden bevredigt en je niet je essentie leeft, dat je niet volledig in het hier en nu bent, je voedt als het ware steeds je pijn. Eckhart Tolle zegt over een emotie dat je zou kunnen zeggen dat het een afspiegeling van het verstand in het lichaam is.

Wil jij je bevrijden van irritatie en boosheid en ervaren wie je ten diepste bent? Wil jij volledig je essentie leven, diepe innerlijke vrijheid en liefde ervaren? Neem dan de tijd om stil te staan, stil te worden en te observeren. Concentreer je, focus je aandacht naar binnen en neem waar wat er is, en laat het er zijn, wees volledig in het hier en nu en ontdek wie je bent en wat je diepste verlangens zijn.

Wanneer je observeert, als waarnemer, let dan op tekens van ongelukkigheid bij jezelf. Let op irritaties, ongeduldigheid, somberheid en zodra je ze opmerkt, onderzoek dan wat er onder ligt. Welke behoefte of welk verlangen bevredigt of erkend en wil aan het licht komen?

Ik zeg nooit tegen mijn cliënten dat ze een ongelukkige situatie, of relatie moeten leren te accepteren. Het is juist iets om verandering in te brengen. Je bent ook niet pas verlicht als je alles liefdevol en zachtmoedig benadert. Soms is er juist krachtige energie voor nodig om helder te maken wat jij wilt of waar je grenzen liggen. Wanneer je met je voet in een modderpoel bent terecht gekomen, blijf je daar toch ook niet rustig staan? Je gebruikt je kracht om vooruit te komen.

Wanneer het gaat over boosheid en irritatie kan het fijn zijn om hulp te hebben bij het onderscheiden van wat waar is. Op deze manier kun je haarscherp onderscheid maken tussen wat waar is en wat niet en ontstaat er meer helderheid over je ware verlangens en behoeften. Je komt weer vooruit.

Jennie

 

Lees ook mijn andere blogs:

Scroll naar boven