/
  • Meditatie en het ervaren van de “Stralende Stilte”

   Meditatie is één van de manieren om de stralende stilte te ervaren. Ik zie het als de start, het beginpunt van het ervaren van het eenheidsbewustzijn, Divine Love, je ware essentie. Dit begint bij meditatie, het werkt zeer transformerend, maar zodra het een doel wordt of een bedachte vorm om ergens toe te komen, houdt het je tegelijkertijd weer vast. Dit is wat mij betreft de paradox van meditatie en het hangt er dus vanaf wat je verlangen is (en wat de (meditatie) trainer) je wil en kan leren.

   Wat mij betreft is meditatie er niet om inzichten te krijgen, niet zozeer voor ontspanning, om wat meer verstilling te ervaren, om het drukke leven van alle dag vol te kunnen houden. Dan is het wat mij betreft niets anders dan een overlevingsstrategie, een conditionering waarbij je je voorhoudt rust, vrede, vrijheid, stilte te hebben gevonden zonder dat je het werkelijk zo voelt.

   Meditatie heeft in essentie wel het doel om bewustzijn te transformeren, maar dat gaat veel dieper dan jezelf ontspannen voelen of verstilling te ervaren. Het gaat over het vrijmaken en de overgave aan je ware zijn. De volledige overgave aan liefde en vrijheid, aan het Goddelijke Zijn.

   Wanneer je je in meditatie verbindt met je ware zelf, dring je diep door tot de waarheid over jezelf, over het leven. Alleen dan zul je de stralende stilte ervaren, het Al-één zijn, de Goddelijke onvoorwaardelijke liefde.

   Je leven wordt lichter, eenvoudiger, je gaat intuïtiever handelen, je weet wie je bent en dat je onderdeel bent van het grotere geheel, je bent het licht, je voelt het. Je ervaart de “Stralende Stilte”.

   Je bent overigens van harte welkom op één van de meetings “Stralende Stilte” in de Milarepatoren te Zwolle-Zuid.

   Jennie

   Wil je reageren?