Ontdek waarom het makkelijk het is om jezelf te zijn

Herinner je wie je bent

Vandaag keek ik met mijn dochter naar de Lion King. Op een gegeven moment komt daarin de volgende uitspraak: “Je bent meer dan wie je bent geworden. Herinner je wie je bent!”

Misschien vind je het ook een mooie uitspraak, maar vraag je je wel af hoe je zoiets doet. Je denkt wellicht dat het moeilijk is om te zijn wie je echt bent. Maar daarvoor heb ik goed nieuws. Het is veel makkelijker dan je denkt. Ook al heb je daar best wat moed voor nodig (vooral aan het begin) en moet je er (vooral aan het begin) moeite voor doen.

1. Je krijgt meer energie

Het is best lastig om steeds anders te zijn dan je eigenlijk bent. Als je je bijvoorbeeld niet uitspreekt terwijl je dat wel zou willen, kun je daar ’s nachts nog over liggen piekeren. Het kost heel veel energie. Gewoon jezelf zijn is veel makkelijker en natuurlijker.

Dus kies er voor om lekkerder in je vel te zitten en meer energie te krijgen door jezelf te zijn, door bij jezelf te blijven. Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen geluk en de mensen om je heen voor dat van hen.

Dan kom ik meteen uit bij het volgende voordeel.

2. Je wordt gelukkiger

Door anderen als spiegel te zien, kun je jezelf ontwikkelen en word je gelukkiger. Als jij je irriteert aan iemand, je vindt iemand stom of je kijkt juist enorm tegen iemand op, dan zegt dat iets over jou. “O ja? Denk je nu zeker?” “Ja! Dat is zo.” En als je mocht twijfelen, dan kun je in ieder geval proberen om er anders naar te kijken. Op deze manier raak je niet meer uit balans door iemand die vervelend of lastig doet, maar word je er juist sterker door. Het maakt je echt veel gelukkiger dan tegen iemand op te kijken of gefrustreerd te zijn.

3. Je kind zit lekkerder in zijn vel

Kinderen leren door doen en nadoen. Als ouder/ opvoeder ben jij zijn of haar grote voorbeeld. Jij wilt toch ook dat je kind zichzelf is, energie heeft, gelukkig is en lekker in zijn vel zit? Begin dan bij jezelf en zorg dat je een voorbeeld bent.

4. Je trekt mensen aan die bij je passen

Dit voordeel heeft te maken met de Wet van Aantrekking. Een natuurwet net zoals de Wet van de Zwaartekracht. Als jij lekkerder in je vel zit, gelukkiger bent, meer energie hebt, omdat je gewoon jezelf bent, zul je dit uitstralen en zal je ook mensen aantrekken die hier bij passen.

5. Je voorkomt problemen

Jezelf zijn is de enige manier om echt gelukkig te zijn. Het is de bedoeling dat je je ontwikkelt en dat gaat doen wat je diep van binnen wilt. Omdat je daarmee kunt laten zien wie je werkelijk bent. Wanneer mensen dat niet doen, dan geeft dat op een gegeven moment problemen.

  • Het is alsof hun leven wordt bepaald door anderen
  • Ze krijgen een burn-out of ontwikkelen andere psychische of lichamelijke klachten
  • Ze hebben slapeloze nachten
  • Ze piekeren en voelen zich vermoeid
  • Ze hebben het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn
  • Ze vragen zich regelmatig af “is dit het nou”

Jezelf zijn is dus uiteindelijk veel makkelijker en levert enorm veel voordelen op. Zelfs nog veel meer voordelen dan alleen deze 5. Als ik dan nog even de koppeling maak met The Lion King dan zie je daar hoe Simba uiteindelijk de wereld weer een heel stuk mooier maakt door zichzelf te zijn en zijn hart te volgen. Dat belooft wat!

Jennie

Lees ook mijn andere blogs:

Scroll naar boven